Magyar Feri atya emlékkirándulás

"Köszönöm, Uram, mit eddig adtál énekem
Köszönöm, Uram, hogy megóvtad az életem
Köszönöm, Uram, a jókedvet és a bánatot
Köszönöm, Uram, hogy a Te gyermeked vagyok"

A Városmajori Katolikus Egyesület őszi kirándulással egybekötött mezei bográcsozásra hív kicsiket és nagyokat 2010. október 9-én, szombaton. Találkozás 10 órakor a Nagymaroshoz közeli "Köves-mező" tisztáson (mellékelt térkép és Verőcétől az útvonal). A korábbi évek hagyományát folytatva vidám együttlétünket Magyar Ferenc atya emlékének szenteljük, aki a Majorban 1992-től öt éven át lelkipásztorunk volt, Nagymaroson kezdte papi pályafutását és egyesületünk tiszteletbeli tagja.  Feri atya közvetlenül és szívhezszólóan hirdette az Úr Jézus szeretetét, amiből sokan ma is erőt merítünk a közösség szolgálatához.

Tapasztalataink és fohászaink alapján bízhatunk abban, hogy szépen süt majd a nap, a mezőn játszva, tízóraizva, az erdőben sétálva vidám és kötetlen lesz a hangulat, a tiszta levegőn jól esik majd mindenkinek a bográcsos ebéd.

Érkezés után könnyed kávézás, tízórai, beszélgetés, tűzrakás mellett - miközben a gyermekek a játékba, az mező-erdő felfedezésébe vethetik magukat - kérjük néhányan működjetek közre az ebédhezvalók előkészítésében. Az ebédfőzés főszakácsi feladatait ismét Szeghy Péter barátunk vállalta. Délelőtt a gyermekek számára Vizy Ildi szervez játékos foglalkozást.

Köves mezőről kb. fél 12-kor laza alakzatban indulunk és könnyű tempóban (kb. 1 óra alatt) "mászunk" fel a Hegyes tetőn álló Julianus kilátóhoz (tervezett útvonal), ahonnan megtekintjük a Duna kanyar körpanorámáját, majd a lejtőkön fékezett szabadesésben ballagunk vissza táborhelyünkre.
Visszaérve remélhetően nem kell már sokat várnunk a bográcsos ebéd elkészültére. Az egész napos program "ellátmánya" tartalmaz majd egy tál meleg ebédet, kenyeret, ásványvizet és némi gyermek és felnőtt üdítőt. Ha hoztok egy kis süteményt és üdítőt, biztosan elfogy. Az ebéd jóízű elköltése után mezei szieszta, kávézás, beszélgetés, gyermekeknek játék, mezei virágszedés az oltárra, mindannyiunknak gitáros énekpróba lesz a program. Délután Kövesdy Zsolt atya mond szentmisét a 10. éve elhunyt Feri atya emlékére. A szentmisén néhány olyan dalt is eléneklünk, amelyeket Feri atyával együtt énekeltünk miséken és azon kívül. Aki tud gitározni és van gitárja, hozza el magával a közös énekléshez.

Részvételi díj: felnőttek: 800,- Ft, gyermekeknek iskolás kortól 500,-Ft.
Kérjük, akinek módjában áll, a részvételi díjon felül is támogassa programunkat.

A részvételi szándékról mielőbbi (de legkésőbb okt. 9-ig) email visszajelzést kérünk, hogy az ebéd, enni-innivaló szükségletet előre felmérjük.

Engedélyt kell kérnünk a gépkocsikkal való behajtáshoz, ezért kérjük adjátok meg a kocsi rendszámát, a vezető és az utasok nevét!

Teletaxi: kérjük, akinek lesz még hely a kocsijában és szívesen vinne magával másokat is, illetve akik "betársulnának" a szabad helyekre, jelezzék felénk.

Amennyiben országos esőt jeleznek előre, a program elmarad!

"Fogadd el, Uram, az ostya fehér kenyerét
Fogadd el, Uram szolgáidnak énekét
Fogadd el, Uram, a kehely bort, amit átadunk
Fogadd el, Uram, és tegyél sok jót általunk

Engedd, hogy énekeljem még dicséreted
Engedd, hogy szolgálhassak még egy kicsit neked"

Üdvözlettel
Kövesdy Tamás, Mari, Zsolt

 

A meghívó elérhető itt!