Teaház

A "szakrális művészetek hete" rendezvénysorozat keretén belül, szeptember 18-án, szombaton este, a Nagytemplomban történő értékes és változatos programok mellett, a Kistemplomban, egy új  és kiváló kezdeményezés eredményeként jazzteaházon vehettünk részt. Köszönet érte Eszterle Marikának és segítőiknek!
Berkes Balázs és Kormos Janó a tőlük megszokott alázattal szolgáltatták *****-os jazzimprovizációikat.
Hegyi László

Szombaton, a nyitott templomok éjszakája elnevezésű program alkalmából, egy teaház megrendezésére is sor került. A bejárat közelében gyönyörűen elhelyezett mécsesek, számtalan embert bevonzottak a Kistemplomba. A résztvevők számára egy remek alkalom nyílt új ismeretségek kialakítására, illetve a már meglévő barátságok ápolására, vagy akár egy kellemes beszélgetésre egy nagytemplomi program után. Mindenki megtalálta beszélgetőpartnerét, ugyanis minden korosztály képviseltette magát a rendezvényen. A vidám légkör, az izléses dekoráció és a finom teák egy családias hangulatot teremtettek. A szorgalmas felszolgálók végig gondoskodtak arról, hogy a vendégek ne maradjanak teával teli csésze nélkül. A program fő eseménye a jazz koncert volt, Berkes Balázs (nagybőgő) és Kormos János (gitár) közreműködésével. Zenei előadásuk ismét nagyon sikeres volt, élvezetes dallamaik tovább fokozták az est hangulatát. Emellett folyamatos képvetítés volt a különböző nyári táborokról és a plébánia életéből. 
Liber Blanka

A Szakrális mávészetek hetén, a nyitott tempolomok éjszakáján megszervezett városmajori programok közül talán kiemelkedett a kistemplomi teaház, amely este fél nyolctól éjfélig működött folyamatosan. A teaházba nagyon sokan betértek: majoriak, nem majoriak, ismerősök, ismeretlenek. Jó volt látni ennyi embert, talán a vasárnapi reggel kilences "kismise" utáni tracsi partin szoktak még ilyen sokan lenni az egyházközség területén levő kisebbik templomban. A jó hangulatot a kitűnő díszítés, a felszolgálók, valamint Berkes Balázs és Kormos Janó jazz koncertje biztosította, amiért külön köszönet nekik és a szervezőknek! Remélem, hogy ez az alkalom máskor is megismétlődik, s hasonló érdeklődésnek örvend majd!
Gelley Farkas Dávid