V. DEÁK ANDRÁS ASZTALITENISZ EMLÉKVERSENY! - remek szereplés, kiváló eredmények!!

 

Kedves Mindenki! Kedves Sportbarátok!

2012. január 21-én, immár ötödik alkalommal, rendezte meg a KDNP Sportbizottsága és a Regnum Marianum Sportegyesület a Deák András asztalitenisz emlékversenyt az Ormai László asztalitenisz csarnokban. A verseny lehetőséget adott az amatőr és - idén először - az igazolt versenyzők számára, hogy összemérjék tudásukat. A versenyt Soltész Miklós államtitkár úr nyitotta meg. Utána Deák Edit meleg szavakkal üdvözölte a résztvevőket és megköszönte, hogy idén is ilyen szép számmal tisztelték meg a versenyt.

...és akkor lássuk az eseményeket egy elfogulatlan résztvevő szemével....

Kis csúszással, de 10 órakor, 12 asztalon, 13 kategóriában és versenyszámban, több mint 150 versenyző részvételével megkezdődtek a küzdelmek. Az idén is a Városmajori Katolikus Egyesület nagy számban képviseltette magát. Akikre büszkék vagyunk: név szerint is: Deák Edit, Hóka Katalin, Czétényi János, Hóka Gábor, Horváth Zoltán, Mihálffy Imre, Hóka Ádám, Horváth Benedek és Krebs Zoltán.

Deák Edit a regisztrált nők csoportjában végig jó játékot mutatott, de a végső küzdelemben végül a 2. helyezést érte el. Egy kicsit több edzéssel meglehetett volna ismét az arany.
Hóka Kati sajnos nem tudta magát a selejtező csoportból tovább verekedni. Szemmel látható volt az edzés hiánya. Míg Kati szomorkodott, addig családja bizakodott a mielőbbi ebéd reményében.
Czétényi János a regisztrált versenyzők selejtező csoportjában ugyan még kikapott egy 12 éves fiatal reménységtől, ámde revansott vett és tanulva selejtezőbeli hibáiból, a döntőben könnyedén verte a fiatal tehetséget. Jánost annyira meglepték a történetek, hogy a versenybírónak sem nagyon hitte el, hogy ő nyerte a versenyszámot.
Hóka Gabinak sem sikerült a csoportküzdelmeken túljutnia, így ő tovább izgult, már szurkolóként a majoriakért. Nála is, egy pici edzéssel talán nem lett volna reménytelen a főtáblás álmok.
Horváth Zoli jó játékkal vette a csoportbeli akadályokat, így bejutott a legjobb 4 közé. Nem is csoda hiszen a mezőnyben neki volt a legnagyobb szurkolótábora. Sajnos a további küzdelmekben kevés volt Zoli küzdeni tudása és a szurkolók lelkesedése. Zoli az elődöntőt elvesztette, így a 3. helyért le kellett játszani a mérkőzést. Az újbóli nekifutás is kevésnek bizonyult. Zoli ugyan a mérkőzést elvesztette, de a hitét nem, így neki a 4. hely jutott.
Mihálffy Imin bár látszottak pár óra edzés jelei, sajnos neki sem sikerült túljutnia a selejtező csoporton.
Hóka Ádin bár látszottak a nyári edzőtábor jelei, az azóta eltelt idő edzés hiánya is jól látható volt, így sajnos a főtábla csak álom maradt.
Horváth Beni a serdülök mezőnyében indult. Kiegyensúlyozottan játszott, játékán jól látható volt a Papája munkája. Megérdemelten jutott a döntőbe, ahol sajnos alulmaradt.
Krebs Zoltán a szuper regisztráltak kategóriájának selejtezőjében ugyan megszorították, végül a szurkolók drukkolásának köszönhetően, továbbjutott az elődöntőbe. Itt is sikeresen vette az akadályt, majd a döntőben a szakvezetés és a szurkolók elvárását teljesítve győzött.
Párosaink vegyesen szerepeltek ugyan, azért nem maradtak a majoriak itt sem érem nélkül.
Deák Edit lányával, Rékával mérette meg magukat és a 2. helyezést érték el.
Czétényi János Krebs Zoltán oldalán indult párosban, és míg a döntőig jó és helyenként szép játékkal jutottak, addig a döntőben, annak is a döntő szettjében csapnivaló játékkal maradtak alul. Párosunk már 9:4-re is vezetett mikor az ellenfél zsinórban 7 pontot szerzett, ezzel megnyerte a döntő szettet és vele az aranyérmet is.

Helyezetteink: Regisztrált nők: 2. Deák Edit
Regisztrált férfiak: 1. Czétényi János
4. Horváth Zoltán
Serdülő fiúk: 2. Horváth Benedek
Női páros: 2. Deák Edit - Deák Réka
Regisztrált férfi páros: 2. Czétényi János - Krebs Zoltán
Szuper regisztrált férfiak: 1. Krebs Zoltán

Gratulálunk az érmeseknek és helyezettnek!

Összefoglalva: ismét elmondhatjuk, hogy bár izgalmas és küzdelmes játékokat lehetett látni, mindig a sportszerűség szellemében zajlottak. Mint a szervezők is hangsúlyozzák ez a verseny nem csupán az önfeledt játék, hanem a közösségi együttlét lehetősége is. András föntről mosolyogva, örömmel nézett minket, mi pedig lent ezzel a közösségi programmal, együttléttel adóztunk emléke előtt. Ismét jó volt itt lenni.

Köszönet a szervezőknek!
 

Tavalyi helyezettjeink :
Serdülők : 2. Kazsuk Tamás  3. Schön Balázs
Ifjúságiak : 2. Czétényi Marcell
Felnőtt páros : 3. Czétény János - Gelley Áron

Szeretettel: Krebs Zoltán

Csatolmányok: