Az első VAMAQUA nap, 2015. június 20-án szombaton...


Kedves Majoriak! "Navigare necesse est!"

Közösségünk építése, látókörünk szélesítése, valamint a Duna iránti vonzódásunk erősítése céljából megrendeztük az első VAMAQUA napot, 2015. június 20-án, szombaton...

Különleges élményben annak a kb. 60 városmajori családosnak, aki nem ijedt meg a reggeli zord időjárástól, és eljött a Római pari Béke csónakházhoz. Az első alkalommal megszervezett majori evezős nap (VamAqua) résztvevői rövid "balesetvédelmi" oktatás után bérelt, 4-8 fős kenukba szálltak. Pár óra serény, árral szembeni evezés után, minden hajó szerencsésen, borulás nélkül kikötött a Szentendrei szigeten, az úgynevezett ötösnél, ami egy elhagyott legelő. Eddigre már a nap is kisütött, és bearanyozta az együttlétet. Ezután pancsolás, játék, íjászat, evezés-tanulás következett, miközben a felnőttek egy része már a finom bográcsos ebéd előkészítésével foglalkozott, Ránkyné Zsóka koordinálásával. A szépen eltelt nap végén már csak vissza kellett "csorogni" a csónakházhoz, a Luppa sziget és az Egyfás sziget érintésével, majd lemosni, és helyükre cipelni a hajókat. Reméljük, legközelebb mások is megtapasztalják az együtt-evezés örömét.

Köszönet mindenkinek, aki bármit tett ezért a csodálatos szombatért. Elsősorban Schön Gyurinak az ötletért, az előkészítésért és a kivitelezés koordinálásáért.
(Többieket nem sorolom, mert félek, kihagynék valakit)


Aki nem jött el, bánhatja, és irigykedve nézheti a képeket:
http://www.vake.hu/galeria/2015/elso-vamaqua-nap-kepei