VáKE 30 - ünnepi szentmise - 2020.nov. 20. 18:00


Kedves Kedves Majori Barátaink!

Megrázó és megindító, felfokozott aktualitást ad a Városmajori Katolikus Egyesület 30. évfordulójának Dr. Halzl József, a mi Jóska bácsink halála.

Éppen tegnap beszéltük meg Lojzi atyával és a VAKE elnökség és VMÁA kuratórium tagjaival, hogy 2020. november 20-án a 18 órai szentmisét megtartjuk. Még ha szűkebb körben is, de a megalakulás évfordulóján hálát adunk az Úristen kegyelméért, amellyel három évtizeden át a közösségépítésben segített minket.

Az Úrtól az első nagy kegyelmi indíttatást Jóska bácsi által kaptuk, aki szeretettel és komolysággal fordult hozzánk. Megkérdezte a véleményünket, szinte észrevétlenül „becserkészett” minket, egyenrangú társként kezelve bevont minket az aktivitásba, a hitben, hazafiságban és a művelődésben való elköteleződésből eredő tettekre, felelősség- és áldozatvállalásra. Mi akkor 15-20 évesek voltunk.

A szentmisében Jóska bácsi életéért is hálát adunk és megköszönjük a Teremtőnek, hogy a városmajori közösség általa annyi áldásban részesült. Az alábbiakban küldöm Nektek a megemlékezést Jóska bácsiról. Kérem, hogy az egyesület Facebook oldalát (https://www.facebook.com/vake25/) is támogassátok, és továbbítsátok megemlékezésünket mindazoknak, akik ismerték, szerették és hálásak lehetnek Neki.

Aki a járvány miatt nem tudott vagy mert eljönni a november 20-i 18 órai szentmisére, vagy csak vissza szeretné nézni online bekapcsolódhat a szentmisébe a Városmajori Jézus Szíve Plébánia YouTube csatornáján. A misén a régi gregorián kórus tagjaival énekelünk.

Ugyanakkor Székely János Püspök Úrral egyeztettük, hogy egy év múlva, 2021. november 19-én egy ünnepi hálaadó szentmisét is bemutatunk, amikor mindenki, aki kapott valamit a majori közösségtől az elmúlt három évtizedben, el tud jönni. Utána ünnepséget és találkozót is szervezünk, amelyet idén nem tudunk megtartani.

Készült egy interjú velem a napokban a Katolikus TV-ben, ahol kiemeltem Jóska bácsi kiemelkedő szerepét és hatását, szeretettel ajánlom figyelmetekbe »ITT«

Mellékelten küldöm Jóska bácsi összefoglalóját, ahogy ő visszaemlékezett a 80-as évekbeli közösségszervező munkájukra, amit ő, felesége, Vathy Magdi és Kotschy Bea végeztek, szeretettel ajánlom figyelmetekbe.

Kérem, hogy ne feledkezzetek el a számotokra kedves fényképek megosztásáról, feltöltéséről »IDE« és a VÁKE30 alkalmából egy kis köszöntés illetve rövid emléket felidéző „A Majortól kaptam” video feltöltéséről »IDE«.

ADJUNK HÁLÁT EGYÜTT, MERT BŐVEN VAN MIÉRT!

Kövesdy Tamás
Városmajori Katolikus Egyesület elnöke