Ifjúsági Világtalálkozó támogatása - CÉLGYŰJTÉS


Kedves plébániai közösség!

2023 nyarán Lisszabonban rendezik meg az Ifjúsági Világtalálkozót. Az IVT a katolikus egyház nemzetközi rendezvénye, amely a világ minden tájáról találkozásra és ünneplésre hívja a fiatalokat. Az IVT-ket háromévente rendezik a mindenkori pápa részvételével. A résztvevők visszajelzései szerint az IVT egy életre szóló élmény, amely megerősíti a fiatalok hitét, az Istenhez, az Egyházhoz való kötődésüket. Az előtalálkozók 2023. július 26-31. között kerülnek megrendezésre, az IVT fő programja pedig augusztus 1-6. között várja a fiatalokat.

Szeretnénk minél nagyobb számban részvételi lehetőséget biztosítani a 10 napos programon a Városmajorhoz kötődő fiataloknak, akik elkötelezettek a plébániai közösség építése iránt, és az IVT-n szerzett élményeik, tapasztalataik segítségével aktívan hozzá szeretnének járulni a plébániai ifjúsági élet fellendítéséhez.

Mivel a részvételi költségek igen magasak (kb. 400.000 Ft/fő), szeretnénk, hogy az önrész előteremtése ne jelentsen vállalhatatlan terhet a jelentkezők számára. Ezért a Plébánia - a Városmajori Katolikus Egyesület (VÁKE) és a Városmajori Márton Áron Alapítvány (VMÁA) segítségével - nagyobb összegű támogatással kívánja a pályázati úton kiválasztandó városmajori fiatalok részvételét elősegíteni. A pályázati felhívás kiment a listákra.

Jelen pillanatban anyagi forrásaink kb. 5 fő részvételének támogatását teszik lehetővé. Amennyiben a kedves hívek is fontosnak tartják az ifjúság részvételét ezen az eseményen, és lehetőségeikhez mérten adakoznak erre a célra, akkor a sok kis támogatás segítségével további fiataloknak tudunk támogatást nyújtani.

Aki a fenti célra pénzt szeretne felajánlani, az a VMÁA számlaszámára befizetett összeggel teheti ezt meg. Számlaszám: 10900028-00000009-80670011. A közleményben kérjük feltüntetni: "ADOMÁNY - IVT céljaira".

Kérjük a támogatást lehetőleg legkésőbb február 1-ig átutalni. Aki későbbi időpontban tudna támogatást nyújtani, az a tervezhetőség érdekében legyen kedves február 1-ig Juhász Andrásnak, a VMÁA kuratóriumi elnökének jelezni (j_andras@yahoo.co.uk), hogy várhatóan mikor és milyen összeget tud az IVT céljaira felajánlani, hogy tudjuk, mire számíthatunk.

Az IVT-ről információk olvashatók MKPK Ifjúsági Bizottsága honlapján, illetve az esemény angol nyelvű honlapján.

Köszönjük a kedves hívek oly sokszor megtapasztalt önzetlen segítőkészségét!