PÜSPÖKI SZÉKHELYEK 2023 - Kaposvár - ápr.1.


A programot egynaposra átterveztük: 2022. április 1.



Kedves Családok!

A Városmajori Katolikus Egyesület (VÁKE) és a Városmajori Márton Áron Alapítvány (VMÁA) a „Püspöki székhelyek” programsorozat következő zarándoklatát 2023. április 1-2. között a Kaposvári Egyházmegyébe szervezi.

A zarándoklat időpontja: 2023. április 1-2. (szombat-vasárnap)
Utazás: autóbusszal
Tervezett indulás: április 1. szombat 7:00 a plébániától
Tervezett érkezés: április 2. vasárnap 19:00 körül ugyanoda
Szállás: Patca, Katica tanya Élményközpont Turistaháza
Jelentkezési határidő: a létszám beteltéig folyamatos,
                         de legkésőbb február 28-ig.

  

A zarándoklat legfontosabb állomásai: zarándoklatunk kezdetén Varga László megyéspüspök atya fogad bennünket, aki bemutatja nekünk egyházmegyéjét. Felkeressük a nemrégiben gyönyörűen felújított kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházat, amelyben az egyházmegye főépítésze, Mohay Gábor kalauzol majd bennünket. 

Vasárnap az egyházmegye legjelentősebb Mária-kegyhelyén, Andocson veszünk részt virágvasárnapi ünnepi szentmisén. Itt jelenleg Nyéky Kálmán atya szolgál, aki szülein keresztül a Városmajorhoz is kötődik. Az andocsi Szűzanyát 1747 óta öltöztetik, különleges ruhatárát is megtekinthetjük a múzeumban.

Szállásunk Patcán, a Katica tanya Élményközpont turistaszállásán lesz. A szálláson 4-8 fős, emeletes ágyas szobák vannak, közös fürdővel. (Csoportunk számára összesen 8 szoba áll rendelkezésre, ebben igyekszünk észszerűen szétosztani a társaságot.)

Az út jó alkalmul szolgálhat arra, hogy elmélyedjünk hitünkben, és egyúttal erősítsük közösségünket.

Az útra gyerekek is hozhatók, 5. osztálytól felfelé. Kisebb gyerekek részvételét kérjük a szervezőkkel előzetesen egyeztetni. 

Magyarországon jelenleg minden szálláshelyen kötelező az összes vendég személyes okmányát digitálisan rögzíteni, életkortól függetlenül. Ezért mindenkinek (gyerekeknek is) szükségük van fényképes igazolványra.

A részvételi költségek tartalmazzák az utazási költséget, a szombati vacsorát és szállást, illetve a vasárnapi reggelit és ebédet. A költségek legnagyobb részét a VÁKE és a VMÁA támogatása fedezi. A jelentkezőktől az alábbi rendkívül kedveményes hozzájárulást kérjük:

  • VÁKE tagok (akik 2022-ben rendezett tagdíjjal rendelkeztek): 8000 Ft 4000 Ft
  • 18 év alatti gyerekek: 5000 Ft
  • nem VÁKE tagok: 10 000 Ft 3000 Ft

További kedvezményként egy család maximum 25 000 Ft hozzájárulást fizet (azaz pl. két felnőtt és három gyerek is összesen ennyibe kerül).

A zarándoklatra jelentkezni az alábbi űrlapon keresztül lehet: https://forms.gle/iCt7sLSiWSr8ScsR8

A jelentkezés az űrlap kitöltésével ÉS a hozzájárulás befizetésével véglegesedik. A hozzájárulást a Városmajori Katolikus Egyesület számlaszámára kérjük befizetni. Kérjük a közleményben a következőt feltüntetni: „Adomány zarándoklatra” és a család neve. Számlaszám: 10918001-00000017-65610002.

Jelentkezni a létszám beteltéig, de legkésőbb 2023. február 28-ig lehet. 

Szeretettel a szervezők:
Mihálffy Andrea és Semsey Gábor