PÜSPÖKI SZÉKHELYEK '23 - Kaposvár - ápr.1-2. - reg: febr.28-ig


Kedves Családok!

A Városmajori Katolikus Egyesület (VÁKE) és a Városmajori Márton Áron Alapítvány (VMÁA) a „Püspöki székhelyek” programsorozat következő zarándoklatát 2023. április 1-2. között a Kaposvári Egyházmegyébe szervezi.

A zarándoklat időpontja: 2023. április 1-2. (szombat-vasárnap)
Utazás: autóbusszal
Tervezett indulás: április 1. szombat 7:30 a plébániától
Tervezett érkezés: április 2. vasárnap 19:00 körül ugyanoda
Szállás: Patca, Katica tanya Élményközpont Turistaháza
Jelentkezési határidő: a létszám beteltéig folyamatos,
                         de legkésőbb február 28-ig.

  

A zarándoklat legfontosabb állomásai: zarándoklatunk kezdetén Varga László megyéspüspök atya fogad bennünket, aki bemutatja nekünk egyházmegyéjét. Felkeressük a nemrégiben gyönyörűen felújított kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházat, amelyben az egyházmegye főépítésze, Mohay Gábor kalauzol majd bennünket. 

Vasárnap az egyházmegye legjelentősebb Mária-kegyhelyén, Andocson veszünk részt virágvasárnapi ünnepi szentmisén. Itt jelenleg Nyéky Kálmán atya szolgál, aki szülein keresztül a Városmajorhoz is kötődik. Az andocsi Szűzanyát 1747 óta öltöztetik, különleges ruhatárát is megtekinthetjük a múzeumban.

Szállásunk Patcán, a Katica tanya Élményközpont turistaszállásán lesz. Felhívjuk a figyelmet, hogy a szálláson 8-10 fős, emeletes ágyas szobák vannak, közös fürdővel. Csak olyanok jelentkezzenek az útra, akik tudják vállalni ezeket a körülményeket.

Az út jó alkalmul szolgálhat arra, hogy elmélyedjünk hitünkben, és egyúttal erősítsük közösségünket.

Az autóbuszos kirándulás során nem tervezünk külön gyermekprogramokat, és pesztrák sem lesznek. Ezért csak olyan, legalább 5. osztályba járó gyermekek részvételét tudjuk támogatni, akik érdeklődő fiatalként vesznek részt a programokon.

Magyarországon jelenleg minden szálláshelyen kötelező az összes vendég személyes okmányát digitálisan rögzíteni, életkortól függetlenül. Ezért mindenkinek (gyerekeknek is) szükségük van fényképes igazolványra.

A részvételi költségek tartalmazzák az utazási költséget, a szombati vacsorát és szállást, illetve a vasárnapi reggelit és ebédet. A költségek legnagyobb részét a VÁKE és a VMÁA támogatása fedezi. A jelentkezőktől az alábbi rendkívül kedveményes hozzájárulást kérjük:

  • VÁKE tagok (akik 2022-ben rendezett tagdíjjal rendelkeztek): 8000 FT
  • 18 év alatti gyerekek: 5000 Ft
  • nem VÁKE tagok: 10 000 Ft

További kedvezményként egy család maximum 25 000 Ft hozzájárulást fizet (azaz pl. két felnőtt és három gyerek is összesen ennyibe kerül).

A zarándoklatra jelentkezni az alábbi űrlapon keresztül lehet: https://forms.gle/iCt7sLSiWSr8ScsR8

A jelentkezés az űrlap kitöltésével ÉS a hozzájárulás befizetésével véglegesedik. A hozzájárulást a Városmajori Katolikus Egyesület számlaszámára kérjük befizetni. Kérjük a közleményben a következőt feltüntetni: „Adomány zarándoklatra” és a család neve. Számlaszám: 10918001-00000017-65610002.

Jelentkezni a létszám beteltéig, de legkésőbb 2023. február 28-ig lehet. A jelentkezéseket érkezési sorrendben vesszük figyelembe. A létszám betelte után a jelentkezők várólistára kerülnek, az esetleges lemondók helyett kínáljuk fel nekik a részvétel lehetőségét. (Várólista hiányában az esetleges lemondóknak maguknak kell a helyükre beugró résztvevőről gondoskodniuk.)

Szeretettel a szervezők:
Mihálffy Andrea és Semsey Gábor