Ünnepi gitáros szentmise a 10 éve elhunyt Magyar Ferenc atyáért

Ünnepi gitáros szentmisével emlékezünk halálának 10. évfordulóján Magyar Ferenc atyára 2010 szeptember 26-án a fél 8-as esti szentmisén.

Feri atya miseruhábanFeri atya 1991-től 1997-ig szolgált a Városmajorban, szívvel-lélekkel a közösségért élt. Közvetlensége, embersége sokunkat megérintett és meghatározó élményekkel erősített meg minket abban, hogy a krisztusi élet - minden küszködéssel együtt - gazdaggá tesz és vidáman élhető. Hálásak vagyunk Feri atyának azért, hogy megnyitotta "lelki kiskapuinkat", hogy értékelni tudjuk a közösséget, amelyért érdemes áldozatot hozni.

Kivételes lelkületét hordozzák azok a gitáros dalok, amelyeket éveken át alkalmanként szentmiséken, és sokszor táborokban, baráti összejöveteleken énekeltünk együtt.

Feri atya lelkülete azért fontos számunkra, mert "életre hívnak". A közösség megbecsülésének jeleként a Városmajor Katolikus Egyesület tiszteletbeli tagjává válaszotta őt.

Aki egy csöppnyi ízelítőt szeretne kapni ebből a lelkületből, jöjjön el 2010 szeptember 26-án a fél 8-as misére, ahol jónéhány régi dalt is eléneklünk a városmajori gitáros kórussal.

Addig is, "ráhangolódásként" a régi felvételek közül megosztunk veletek két dalt másfél évtized távolából. Az egyiket - "Téged Isten dicsérünk"  - a szentmisén is énekeljük.
A másik áldozási éneket maga Feri atya énekli, számára ez volt az egyik legkedvesebb. Külön figyelmetekbe ajánljuk az ének imádságos szövegét.
Az énekek elérhetőek itt.

A szentmise után mécsest gyújtunk Feri atya majori emléktáblájánál és a Kistemplomban kötetlen összejövetelt tartunk, ahol baráti beszélgetés mellett kedvünkre énekelhetünk további dalokat.

MINDENKIT SZERETTEL VÁRUNK!