ZAKEUS KURZUS - jelentkezés: szept.25-ig


Kedves Mind (de most elsősorban Férfiak)!

Érdekesnek tartom, hogy pont most jött elő Fábry Kornél atya előadása. A témához (Egészséges közösség, egészséges plébánia) még az jutott eszembe, hogy mindez akkor lehetséges, ha mi egyénenként is törekszünk arra, hogy meglegyen a belső egyensúlyunk, egészségünk.

A pörgős hétköznapokban és a világban megélt szerepeinkben sokszor nem könnyű megélni a belső egységet: hogyan tudok ugyanaz a valaki lenni a templomi közösségben, otthon a családban, a munkahelyen, a társadalmi szerepeimben, stb.

Fábry Kornél atyával most az Emmánuel Közösség és a NEK csapata közösen szervez egy Magyarországon még új kurzust a kongresszusra való készület 4. évében.

Erre, a Zakeus kurzusra szeretnénk most elhívni titeket – ezúttal első alkalommal most csak a férfiakat. (A hölgyeket szeretnénk kérni, hogy továbbítsák a meghívást férjeiknek, fiainak, stb.)

Mi a Zakeus kurzus?

  • A Zakeus Kurzus egy lelki átalakulást segítő előadássorozat, amely különösen azoknak szól, akik szeretnék elmélyíteni keresztény életük hétköznapi dimenzióit, legyen szó családi, munkahelyi, szociális, vagy politikai életről.
  • A kurzus a Katolikus Egyház társadalmi tanítására épül.
  • Egy olyan lelki úton vezet végig, melynek célja, hogy megtaláljuk szentté válásunk eszközeit a mindennapokban.
  • Felfedezzük, hogy életünk minden területe és pillanata lehetőség az Istennel való találkozásra és a szentté válásra.
  • A világ és a társadalmi életünk pedig nem akadály, hanem lehetőség, hogy közelebb kerüljünk Istenhez.

Bár a kurzus témái általánosak, de a 2020/21-es kurzusunk most csak férfiaknak szól, elsősorban aktív korúaknak (18-60 év).

Ha sikerült felkelteni az érdeklődésedet, akkor, gyere el a nyitó alkalomra, ahol részletesebb bemutatást hallhatsz róla és eldöntheted, hogy belevágsz-e ebbe a kalandba!

A nyitóalkalmat 2020. szeptember 28-án, hétfőn 19 órakor tartjuk a Városmajorban (illetve a járványhelyzettől függően online), ahol Kornél atya részletesebb betekintést ad a kurzus felépítésébe.

A további alkalmakat kéthetente hétfőn 19 órakor rendezzük meg. A teljes kurzusra a jelentkezési linket a nyitóalkalom után fogjuk kiküldeni az azon részt vevőknek.

Mivel korlátozott a helyek száma, ezért a jelentkezések elfogadásában fontos szempont a jelentkezés sorrendje. Kérjük, mihamarabb jelentkezz, de legkésőbb 2020. szeptember 25-ig.

További információkért és a nyitó alkalomra való jelentkezésért látogass el a: http://emmanuel.hu/zakeus/ oldalra!

Szeretettel:
a szervező csapat nevében:
Fábi

Csatolmányok: